Son Dakika Haberler

GAZETECİ-YAZAR KEMAL ÖNER ”TUT YOLU ÇİLE YOLU” YAZDI

GAZETECİ-YAZAR KEMAL ÖNER ”TUT YOLU ÇİLE YOLU” YAZDI
Okunma : 956 Kere okundu Yorum Yap

Gazeteci-Yazar Kemal Öner,Tut ilçemizi Adıyaman yeniyol gazetesinde ki köşesine taşıdı

01.05.2017 tarihinde yayınlanan ”Tut Yolı Çile Yolu” köşe yazısını paylaşıyoruz:

”Adıyaman’ın yeşillikler içerisinde güzel bir ilçesi olan Tut, hep kenarda köşede kalmış, yıllardır bir ilçe olarak çok da hizmet almamış. Bir yerleşim yerine medeniyetin gelmesi için önce ulaşımı çok güzel olacak, işte bu Tut için geçerli değil. Ulaşımı çok sıkıntılı bir ilçe, hava yolu veya deniz yolu yok bu ilçeye. Geçen gün bir program nedeniyle Tut’a gittim. Tut ilçemizi Adıyaman-Gölbaşı karayoluna bağlayan o yolu gördüm valla yol demek için ancak aklın olmaması gerek.

Her taraf çökmüş, kaymış. Deprem olmuş gibi köpürüp kaynamış aman Allah’ım dedim ya gerçekten içler acısı. Tut ilçemize vardım, bazı yetkili kişilerle konuştum. Seneler önce ihale yapılmış vicdanını düşünmeyip de cüzdanını düşünen bir müteahhit bu yolun ihalesini almış. Sözde yolun bir kısmını yapmış, nasıl yol yapılırsa öyle yapmamış ama işte sözde yol yapmış. Yaptığı yerlere bir asfalt atmış bir kaç kamyonda mıcır ve biraz asfalt şerbeti işte. Size yol Tutlular hadi gidin gelin demiş resmen. Yazık be yazık.

Bu devlet vatandaşını seviyor, vatandaşlarına değer veriyor o ilçede yaşayan vatandaşlar ilçeden başka şehirlere gidip gelsinler diye ilçe yolunu yapmaya karar veriyor, ihale yapıyor yolu yapmak için ihaleye giren müteahhidin yaptığı yol orda işte herkes görüyor yazık be yazık… Müteahhit suçlu o işini yapmamış o vicdanla değil cüzdanla ilgilenmiş ancak bu yolu ihaleye veren bir kamu kurumu var “KARAYOLLARI” işte bunu Karayolları da denetleyecek ama nerde denetleyen onlarda işin sağlamlığın da değil, onlarda vicdanla değil, cüzdanla ilgileniyorlar. Devletimiz böyle görevini ihmal eden, işini kötü yapan, çalmak çırpmak isteyen hainlere fırsat vermemeli. İşini sağlam yapan müteahhitleri yürekten tebrik ediyorum ama yapmayanları kınıyorum.

Ben yıllardır bu güzel ilçemiz Tut’u takip ettim. Özellikle ilçeyi Adıyaman’a bağlayan yollar bir türlü yapılmadı ya çok mu zor ben anlamakta zorlanıyorum. Burada suçlu devlet, arkadaş. Sen yolu ihaleye veriyorsun veriyorsun da güçlü bir denetim, mekân ve imzan olması gerek. İmanlı inançlı denetmenler olması gerek, o yol bitene kadar arada sırada gidip denetleyecek. Müteahhit ben bu işi bitirdim dedi mi karayollarının denetmenleri gidecek elini vicdanına koyacak denetleyecek. O yol standartlara uygun değil de çürük yapmışsa teslim almayacak, almamalı. Bu paralar devletin, bu paralar yine millettin cebinden çıkıyor.

Tut halkı sosyalist bir görüşe sahip yani halkın çoğunluğu fikir olarak sosyalist, Belediyesi CHP’li bu görüşe bakılırsa Tut ilçesinden “Evet” değil “Hayır” beklenirdi. Ancak Tut halkı milli iradeden yana oldu ve Devletine, Cumhurun başındaki Reise inanmış ki “Evet” dedi. Tut halkı bu nedenle de hizmeti hak ediyor. Son Referandum’da çok güzel bir sonuç geldi, işte bu nedenle de olsa Tut halkı hizmetin en güzeline layık. İnşallah Devletimiz bu defa Tut’u gözetler göz ardı etmez, yolunu en güzel şekilde yapar. Sözlerimin başında zaten söyledim Tut’a bir program nedeni ile gittik.

AK Parti Adıyaman İl Başkanı Sayın Abdurrahman Dimez’le beraber gittik. AK Parti Tut İlçe Başkanlığında yapılan toplantıda Başkan Dimez, kısa bir konuşma yaptı ve Tut ilçesinin kendileri için çok önemli olduğunu, Tut’un hizmetlerin en güzeline layık olduğunu ifade etti. Eksiklerin olduğunu da dile getiren Dimez, bundan sonra bu eksiklikleri gidereceklerini ve Tut’a hizmet boynumuzun borcu bu böyle bilinmeli dedi. Evet, bende bu sözlerin takipçisi olacağım bu böyle bilinmeli.”

Kemal ÖNER
k.oner@hotmail.com
Adıyaman Yeniyol Gazetesi
Gazeteci-Yazar Kemal Öner’in ilçemizle ilgili yazmış olduğu diğer Köşe yazısına ulaşmak için tıklayın
http://tuthaber.com/gazeteci-yazar-kemal-oner-tut-ilcesini-yazdi/