Son Dakika Haberler

GAZETECİ KAMIŞ,UZANACAK YARDIM ELİNİ BEKLİYOR

GAZETECİ KAMIŞ,UZANACAK YARDIM ELİNİ BEKLİYOR
Okunma : 1.272 Kere okundu Yorum Yap

Adıyaman’ın Kahta İlçesi’nde uzun zamandır Hastanede  tedavi gören Kahtalı gazeteci Baki Serhat Kamış, yardım eli bekliyor.

Baki Serhat Kamış, 2 yıl önce yakalandığı İnterstisyel akciğer hastalığı nedeniyle son 7 aydır hastaneden hiç çıkmadı

Mayıs ayında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde randevu alarak akciğer nakli için gerekli işlemler yapılmaya başlandı. 2 aylık süre içerisinde tahliller ve gerekli incelemelerin ardından akciğer nakli olmasına az bir zaman kala Kamış, 15 Temmuz darbe girişimi ile çaresiz kaldı.

Nakil işleminin gecikmesi ve ameliyata katılacak doktorun FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınmasının ardından Kamış, daha sonra başka doktor arayışına rağmen bir çözüm bulamadı.

Nakil olması gereken Kamış’ın 2 yıla aşkın nakil yapılan ilde yaşama mecburiyetinden dolayı doktorlarla iletişim sağlayamadı. Son 7 aydır Kahta Devlet Hastanesi’nde yatan ve sürekli oksijen tedavisi gören Kamış, uzun süre hastalıkla boğuşurken hastane odası evi gibi oldu.

Kamış’ın İstanbul Pendik Marmara Araştırma Hastanesi’nde gün beklediği, oraya ailece yerleşmesi gerektiği, Türkiye’de 3 doktorun yaptığı ve bunların Ankara İktisat Hastanesi ve Marmara Araştırma Hastanesinde olduğu öğrenildi.

 

Kamış, şimdi uzanacak bir eli beklerken, tedavi görmesi için doktor ve uzun süre tedavi göreceğinden dolayı yetkilerden yardım bekliyor.
Konu hakkında açıklamada bulunan gazeteci arkadaşları, şunları söylediler:
” Ülkemizde yaşanan bu kadar olumsuzluklar karşısında her zaman dik duran Baki Serhat Kamış, bu vatan için gecesini gündüzüne katarak çalışkan bir arkadaşımızdır. Şuanda bu durumda olması bizleri gerçekten üzüyor. Şuan kendisi kimseye bişey söyleyemese de bizler durumun farkındayız. Bir çok siyasetçi ve bir çok iş adamı tanırken ve her türlü desteğini zamanında sağladığı gibi şimdi ise hasta yatağında bile bir çok konu hakkında bilgisi olan Baki arkadaşımızın bu durumu bizleri çok üzüyor. Bizde yetkilere seslenmek istiyoruz. Arkadaşımıza gerekli desteklerin verilmesini istiyoruz. Baki bu durumda asla ve asla yalnız bırakılmamalıdır. Siyasetci, bürokrat, iş adamı bunların destekleri gerekiyor. Baki arkadaşımıza destek çıkan kim olursa olsun bizler gazeteciler olarak unun yaptıklarını asla unutmayacağız ama ne olursa olsun destek bekliyoruz”

ziraat bankası

nadire kamış

IBAN NO: TR 0900 0100 0399 6651 4451 5001

HESAP NO: 5276 8200 0189 4044