Son Dakika Haberler

DENİZ BAYKAL TANSİYON İÇİN DUT TAVSİYE ETTİ

DENİZ BAYKAL TANSİYON İÇİN DUT TAVSİYE ETTİ
Okunma : 1.411 Kere okundu Yorum Yap

 

Chp Antalya Milletvekili Deniz Baykal sağlık için Dut yenilmesini tavsiye etti

Deniz Baykal Antalya’da katıldığı cenaze töreninde arkadaşı  olan Opr. Dr. Kadri Yakut fenalaştı.Sağlık ekiplerin müdale edilmesi sonucun da tansiyonun düştüğü belirlenen Kadri Yakut tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı.

Chp Antalya Milletvekili Deniz Baykal arkadaşı olan Opr. Dr. Kadri Yakut’a Karadut  yemesini  tavsiye etti Sana iyi gelecek” dedi

ilçemizde de doğal olarak yetişen Dut kurusun   ve pekmezinin faydasını saymakla bitmiyor işte Dut Kurusu ve Dut Pekmezinin faydaları

Dut çok eski çağlardan itibaren alternatif tıp tarafından hastalıkların tedavisinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Özellikle Çin medeniyetinde dutun tıp alanında yeri önemlidir. Dutun içerdiği zengin vitamin ve mineraller yanında çok çeşitli antioksidanlar Kanser hastalığı başta olmak üzere, kan pıhtılaşması, soğuk algınlıkları, kanın temizlenmesi gibi çok geniş bir yelpazede sağlığımıza katkıda bulunur

Genel Sağlığı Korur: Dutun bol miktarda içerdiği besinler genel sağlığımızı korumaya yardımcı olur. İçerdiği vitaminler, bileşenler ve mineraller çok geniş bir yelpazade tepeden tırnağa bütün organların ihtiyaç duyduğu besinlerdir.

Dut Kanseri Önler: Dutun içerdiği farklı antoksidanlar özellikle kanser vakarlarının azalmasına yardımcı olur ve kanser hastalığına yakalanma riskini azaltır. Yüksek seviyede içerdiği antioksidanlar yardımıyla prostatda kanser hücrelerinin yerleşmesine izin vermez ve tümörlerin oluşmasını engelleyebilir.

Dut Kan Pıhtılaşmasına Engel Olabilir: Dut kan dolaşımını arttırmak için kan basıncının sağlıklı seviyede aklmasına yardımcı olur. Bu durumda kan pıhtlaşmasını engeller. Bu durumayrıca dutun kalp sağlığını korumasına yardımcı olur. Dut ayrıca zengin miktarda demir içerdiği için kansızlık sorunlarını giderebilir. Bu özelliğinden dolayı, bir çok açıdan kanın pıhtılaşmasına neden olan unsurları ortadan kaldırır.

Dut Kanı Temizler: Çin tıbbında dut genelde kan ve kan ile alakalı hastalıkların ve sorunların tedavisi için yaygın olarak kullanılmaktadır.  Dutun kan dolaşımını arttırması yanında kanı temizleyici özelliği olduğuna inanılır. Bu yüzden özellikle sigara ve alkol tüketen kişilerin düzenli olarak tüketmeleri önerilmektedir. Dutun kanı temizlemesinin ayrıca damar ve kalp sağlığına dolaylı faydası vardır.

Karaciğeri Temizler ve Böbrekleri Güçlendirir: Dutun en önemli özelliklerinden bir tanesi de karaciğer ve böbrek organlarının sağlığını korumasıdır. Dut karaciğeri ve böbrekleri toksinlerden temizler ve aşırı yorulmalarını engeller. Bu özelliği aynı zamanda kan sağlığı için önemlidir. Buradan anlaşılacağı gibi, kani böbrek, karaciğer, kalp ve damar birbirine bağlı olan bu çok önemli organ silsislesinde hayati derecede sağlığıma katkıda bulunur.

Soğuk Algınlığı ve Gribi Önler: Dut bağışıklık sistemini güçlendiren doğal bir besin kaynağıdır. Bol miktarda içerdiği C vitamini ve flavonoidler grip, soğuk algınlığı, öksürürk gibi sorunların ortadan kalkmasına yardımcı olur.  Bunun dışında dutun kronik hepatit ve gastrit hastalıklarına iyi geldiği düşünülmektedir.

Ameliyat Sonrası Dut: Dut ameliyat olan hastalar için son derece faydalı bir besin kaynağıdır. Kan dolaşımının artmasına yardımcı olur, enfeksiyon başlangıcını engelleyebilir. Bunun dışında doğumdan sonra da iyileşmeyi hızlandırabilir. Ameliyat sonrası iyileşme sürecinin hızlanmasına katkıda bulunur.

Kan Şekeri İçin Dut: Dut diyebet hastalı için kan şekerinin sağlıklı bir seviyede tutulmasına yardımcı olur.  Dutun kan şekerini sağlıklı seviyede tutmasına yardımcı olan flavonoid açısından zengin olduğu düşünülmektedir.. Bu yüzden dolayı şeker seviyesi ve diyabetik hastalarda komplikasyon önlemek için son derece etkilidir.

Dut Kalp Sağlığını Korur: Dutun kalp sağlığı için hayati önem taşıdığını söylemek abartı olmaz. Özellikle kan sağlığını koruması ve kanı temizleyici özelliğinin olması damar sağlığı için önemlidir. Sağlıklı kan haliyle damarların da sağlıklı kalmasına yardımcı olmaktadır. Bu durum kalp sağlığını direkt etkilemektedir. Damarların tıkanık olmaması ve kanın akışının sağlıklı olması kalbi yormaz. Bunun dışında damarların tıkanmasına neden olan kötü kolesterol seviyesini düzenleyebilen dut, kalp krizi riskini azaltır ve aynı zamanda felçi önleyebilir.

Kolesterole Faydalıdır: Düzenli dut tüketimi kolesterol seviyesini sağlıklı seviyede tutmaya yardımcı olabilir. Fakat aşırı tüketimi tesr tepkiye neden olabilmektedir. Bu yüzden orantılı tüketilmesi gerekir.

İştahı Açar: Dut tüketiminin iştahı açtığına inanılır. Dut ayrıca sindirim sistemi için  faydalı bir besin kaynağıdır.

Dut Bağışıklık Sistemini Güçlendirir: Dut iç salgı seviyesini arttırarak bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olabilir. Bu ayrıca vücudun sıvı tüketimini teşvik eder.. Ayrıca dehidratasyondan muzdarip insanlara yardımcı olur. Vücudunda sıvı eksikliğ sorunları olan kişiler düzenli olarak dut tüketmelidirler.

Görme Yeteneğini Geliştirir: Duy suyunun görmeyi geliştiridiği düşünülür.Dut susyunun özellikle uzun süre bilgisayar başında kalan kişilerin düzenli olarak tüketmeleri gerekir. Çünkü uzun süre radyasyona maruz kalan gözler ayrıca çok yorulur. Bol miktarda A vitamini içeren dut, göz yorgunluğunun giderilmesine ve bilgisayarın verdiği tahribatın ortadan kalkmasına yardımcı olur.. Aynı zamanda görme kaybı ve retina dejenerasyonuna neden serbest radikallere karşı gözleri korur.

Dutun Cilt Sağlığına Faydaları: Dut başta çilek olmak üzere bir çok meyve sebze gibi cilt sağlığına katkıda bulunmaktadır. Özellikle çilek cilt sağlığına inanılmaz katkıda bulunur, hattaçileğin cilt sağlığına faydalaları hakkında çok detaylı bir makale yayınlamıştık. Aynı şekilde dut da etkili antioksdianra içerdiğinden dolayı cilt sağlığına çok geniş bir yelpazade fayda sağlamaktadır.

Dut cildin gençlenşmesini ve nemlenemsini sağlamanın dışında cildin temizlenmesini sağlar. Dut yaprakları cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Aşırı kuru ciltler için zeytinyağı ile dut yaprağını karıştırıp sorunun kökünden halledilmesine ciddi anlamda katkıda bulunacaktır

Dut Pekmezinin Faydaları

Dut pekmezinin sağlık açısından bir çok faydası vardır. Özellikle senerji verici özelliğinden dolayı sporcular tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır. Bunun dışında sindirim sistemine, soğuk algınlıklarının neden olduğu enfeksiyon hastalıklarına, solunum yolu hastalıklarına iyi gelmektedir.
Knasızlık ve ülser başta olmak üzere, kalp damar sağlığının korumasını sağlayan dut pekmezi aynı zamanda sinirsistemi ve zihin sağlığı için çok etkileyici besin kaynaklarının başında geli