Son Dakika Haberler

BU ÖĞRENCİLER VİTAMİNİN EN DOĞALINI ALIYOR

BU ÖĞRENCİLER VİTAMİNİN EN DOĞALINI ALIYOR
Okunma : 3.546 Kere okundu Yorum Yap

Boyundere İlkokulu’nda “Kendi Meyve Suyumuzu Kendimiz Sıkıyoruz” Etkinliği Düzenlendi.

İlçemiz Boyundere İlkokulu’nda Beslenme Dostu Okul Projesi kapsamında E-Twinning Proje Portalı üzerinden eş zamanlı olarak düzenlenen ve 100’ün üzerinde katılımcı üye ile farklı okullarda gerçekleştirilen “Kendi Meyve Suyumu Sıkıyorum Etkinliği” gerçekleştirildi. Boyundere İlkokulu ev sahipliğinde yapılan meyve sıkma etkinliğine tüm öğrenciler, öğretmen ve idareciler katıldı.

Öğretmen ve öğrencilere etkinlik öncesinde evde sıkılan taze meyve suyu ile marketlerde satılan meyve suyu arasındaki fark anlatıldı. Özelikle kış aylarında vücudun direncinin yüksek seviyede tutulması ve hastalıklara karşı vitamin ihtiyacının karşılanması gerektiği anlatıldıktan sonra öğrenciler ve öğretmenler kendi sıktıkları meyve sularını içtiler.

Boyundere İlkokulu Müdürü Ömer Ergin;

“ Bu etkinliği düzenlemedeki amacımız öğrencilerin gazlı içeceklerden uzak durarak doğal meyve suyu içmeleri konusunda bilinçlenmesi ve sağlıklı büyümeleri sağlamak olduğunu söyledi.”Kendi Meyve Suyumuzu Kendimiz Sıkıyoruz” etkinliğinin hazırlanmasında emeği geçen okulumuz öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ederim dedi.”

Haber & Fotoğraf:Boyundere İlkokulu Müdürlüğü