Son Dakika Haberler

BOYUNDERE KÖYÜ İLKOKULU 2016’YA KİTAP OKUYARAK VEDA ETTİ

BOYUNDERE KÖYÜ İLKOKULU 2016’YA KİTAP OKUYARAK VEDA ETTİ
Okunma : 1.726 Kere okundu Yorum Yap

Tut ilçemize bağlı Boyundere Köyü sakinleri 2016 yılına kitap okuyarak veda ettiler. Boyundere İlkokulu öncülüğünde gerçekleştirilen “Velilerimiz Okuyor” projesi kapsamında gerçekleştirilen kitap okuma yarışmasında dereceye girenlere çeyrek altın hediye edildi.

Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl uygulamaya konulan “Velilerimiz Okuyor Projesi” kapsamında okullarımızda düzenlenen etkinlikler devam ediyor. Proje kapsamında son olarak Tut ilçemizin Boyundere Köyünde kitap okuma etkinliği düzenlendi. Velilerin yoğun katılım gösterdiği kitap okuma yarışmasında Aralık ayında velilerden okunması istenen kitap ile ilgili yarışma sınavı düzenlendi.

Boyundere köyü sakinlerine kitap okuma alışkanlığını kazandırmayı eğlenceli hale getirmeye amaçladıklarını belirten Okul Müdürü Ömer Ergin:

“Amacımız kitap okumayı sevdirmek. Velilerimiz okuyor projemizin amacı hem velilerimizi eğitim öğretim süreci içine almak hem de çocuklarımıza iyi birer rol model olmalarını sağlamak. Velilerimizin göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı hepsine çok teşekkür ediyorum. ”dedi.

Yarışma programına katılan Tut İlçe Milli Eğitim Müdürü Talip Yücel yarışmaya katılan öğrenci velilerine yönelik kısa bir konuşma yaptı.:

”İlçe milli eğitim müdürü yaptığı konuşmada eğitim öğretimin üç önemli unsurunun olduğunu, bu unsurların öğrenci, veli ve öğretmenler olduğunu söyledi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yücel “Bu üçü arasında kurulacak olan ilişki ne kadar sağlam olursa eğitim ve öğretimdeki başarıda o kadar yüksek olacaktır.” Söyledi.

Kitap okuma yarışmasından dereceye giren Ceylan Çütcü ve Semra Polat’a Tut İlçe Milli Eğitim Müdürü Talip Yücel tarafından çeyrek altın hediye edildi.