Son Dakika Haberler

BOYUNDERE İLKOKULUNDA KUKLA GÖSTERİSİ YAPILDI

BOYUNDERE İLKOKULUNDA KUKLA GÖSTERİSİ YAPILDI
Okunma : 1.200 Kere okundu Yorum Yap

Boyundere İlkokulu’nda eTwinning Projesi Kapsamında Kukla Gösterisi Yapıldı e-Twinning projeleri , Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin kullanımı vasıtasıyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri sağlayarak okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını kolaylaştırarak Avrupa’da okul işbirliğini teşvik etmektedir.

e- Twinning Avrupa’daki en büyük öğretmen topluluğunu oluşturan, öğretmenlerin iş birliği yaparak geleneksel sınıf sınırlarının ötesinde projelerle çalışma imkanı sağlayan bir platformdur.Bu projeler kapsamında yapılan çalışmalar öğrenciler için ilginç ve merak uyandırıcı hale getirilmiştir.Farklı ülkelerle çalışmak, öğrencilerin geliştirerek kültürel farkındalıklarını artırmıştır.

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında Boyundere İlkokulu Müdürü Ömer Ergin  koordinatörlüğünde e-Twinning topluluğu ile yürütülen proje ile 4 farklı ülkeden 16 okul ve 146 öğrenci ile ‘’KUKLALAR İLE MASALLARIMIZ’’ adlı proje gerçekleştirildi. Proje sonunda öğrenciler velilere yönelik olarak kukla gösterisi sergilediler. Öğrenciler tarafından sergilenen kukla gösterisi veliler, anasınıfı ve ilkokul öğrencileri tarafından zevkle izlendi.

Boyundere İlkokulu Müdürü Ömer Ergin, Bizler okul olarak eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanında öğrencilerimizin sosyal sorumluluk projelerinde yer alması için büyük çaba gösteriyoruz. Umuyorum ki okul kültürü haline getirmeğe çalıştığımız bu tür sosyal projelerimiz ile tüm öğrencilerimiz yaşamları boyunca çevrelerine örnek birer vatandaş olacaklardır. Hazırlanan projenin öğrencilerin öz güvenini desteklediğini, başarma duygusunu pekiştirdiğini ve kendi kültürlerine karşı farkındalıklarını artırdığını belirtti

.Ayrıca öğrencilerin proje kapsamında farklı kültürleri tanıma fırsatı yakaladığını söyledi. Okul Müdürü Ömer Ergin,‘’ Öğrencilerimiz bu proje ile yaparak yaşayarak kendi tasarımlarını içeren kuklalar da yaparak masallarımızı kuklalar ile sundular. Öğrenciler gösterilerini velilere de sundu bu sayede kendilerini toplum önünde rahat ifade etmeleri sağlandı.Öğrencileri bilgisayar televizyon başından alarak sosyal bir etkinlik tadında projeye katılımı sağlandı.Öğrencilerin konuşma ve kitap okuma becerileri geliştirildi.Bu arada tiyatro becerilerinin de geliştiğini söyledi.Bu projede emeği geçen öğretmenlerine teşekkür etti.’’

www.tuthaber.com Haber Merkezi