Son Dakika Haberler

BASKAN MEHMET KILIÇ’İN BÜYÜK BASARİSİ

BASKAN MEHMET KILIÇ’İN BÜYÜK BASARİSİ
Okunma : 400 Kere okundu Yorum Yap

İcralık belediyeden, borçsuz belediyeye

Geçmişte parasızlık yüzünden icralık olan, çalışanlarına alacaklarını ödemekte güçlük yaşayan ve bu yüzden basında haberlere konu alan Adıyaman’ın Tut ilçe belediyesi, Belediye Başkanı Mehmet Kılıç ile geçmişine adeta sünger çekti. Hizmetleri ikiye katlayan belediye, buna rağmen kasasında 1 milyonun üstünde nakit para tutmayı başardı.

Mehmet Kılıç’ın 2019 yılında Tut Belediye Başkanlığına seçilmesiyle birlikte, değişim rüzgarı yaşandı. Oluşturduğu kaynaklarla, ilk etapta belediyenin geçmişine yönelik borçlarını temizleyen Başkan Kılıç, personel borçlarını ve biriken tazminatlarını da ödedi.

HİZMETLER AKSAMADI, DAHA DA ARTTI…

Tut’un acil çözüm bekleyen ivedi sorunlarını, hibe projelerle çözmeyi başaran Kılıç, İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere bir çok belediyeden destek almayı başardı. Bu sayede, belediyenin makine ekipman parkı güçlendirildi, bir çok yol parke ve kilit taşı döşemesi ile yenilendi.

KASASINDA PARA VAR
Kılıç, yaptığı sayısız projeye rağmen, kasasında parası olan bir belediyeye dönüştü. Şeffaf ve hesap verebilen bir belediye modeline dönüşen Tut Belediyesi, Mehmet Kılıç döneminde hesaplarını da ilk kez halka açtı. Banka hesapları ile bilgi veren Başkan Kılıç “Kasamızda nakit 1 milyon TL civarında paramız var. İsteyen her vatandaşımız, kendi evi olan belediye binamıza gelerek, hesaplarımızı sorgulayabilir. Bundan gocunmayız, aksine mutluluk duyarız. Çünkü biz hesap verebilen bir belediye olma vaadiyle göreve gelmiştik. Geçmişte borçlu ve icralık durumlarla karşılaşmıştık. Bugün kasamızda milyon TL’lik paramızın olduğunu rahatlıkla söyleyebiliyoruz. Bu para bizim değil

, halkın parası. Bunun da bilinmesini istiyoruz” diye konuştu.