Son Dakika Haberler

BASKAN KILIÇ ‘DAN KAMUOYUNA ONEMLİ AÇIKLAMA

BASKAN KILIÇ ‘DAN KAMUOYUNA ONEMLİ AÇIKLAMA
Okunma : 366 Kere okundu Yorum Yap
Tut Belediye Başkanı Mehmet Kılıç geçen gün meydana gelen Anıt Çınar ‘in Tahribat olmasiyla alakalı onemli açıklamalarda bulundu
İşte Başkan Kılıç’ın Önemli Aciklamasi
Bu açıklama, ilçemizde yaşanan üzücü bir olayın ardından, gerek bilgi kirliliğini önleme, gerekse belirli çevrelerce art niyetli şekilde yapılan haberlere cevap niteliği taşımaktadır.
Tut ilçe merkezimizde, özel bir şirket tarafından sürdürülen kazı çalışmaları sırasında, Anıt Ağacın köklerinde tahribat yaşanmıştır. Konuyla ilgili olarak, Belediyemiz gerek şirket, gerekse yapımı üstlenen müteahhit firma yöneticileriyle görüşmüş ve bilgi almıştır.
Yaşanan üzücü olayın Belediyemizden kaynaklanan bir yönü olmaması ile birlikte, ilçemizin sembolü haline gelen tarihi ağacımızın korunarak, olayın tüm gerçekliği ile ortaya çıkartılması adına, belediyemiz titizlikle ve hassasiyetle çalışmalarını sürdürmektedir.
Durum böyle iken, art niyetli bir kesim tarafından, ısrarla, olayın sorumlusunun belediyeymiş gibi gösterilmesine yönelik beyhude çabaları da görmekteyiz.
Şöyle ki; Tut ilçemizin doğalgaza kavuşmasına yönelik belediyemizin çok büyük emek ve çabaları vardır ancak doğalgaz hattının ev ve işyerlerine çekilmesi noktasında, belediyemizin en küçük bir dahli bulunmamaktadır. Güzergahlar, Dağıtım Şirketi tarafından belirlenip, yine şirket tarafından finanse edilirken, kanal açma çalışmaları da, şirket tarafından bir müteahhit firmasına taşeronluk sistemi ile yaptırılmaktadır.
Kazı çalışması sırasında, belediyenin personel bulundurma zorunluluğu yoktur. Kanal güzergahını kesinlikle belediye belirlememekte, güzergahı gaz dağıtımını yapacak olan firma belirleyip projeyi anlaşmalı şirkete yaptırmaktadır.
Hal böyle iken; bazı haber ajanslarının ısrarlı ve kasıtlı bir şekilde, yaşanan bu üzücü olayın tarafının ısrarla belediyemiz olduğunu iddia etmesi, hayal ürünü olmaktan öteye gitmemektedir. Taraflı olduğunu her fırsatta belli eden, bu haber ajanslarının asıl amacının farklı olduğu herkes tarafından bilinmektedir.
Belediyemiz, ilçemizin tüm varlıklarını koruma yönündeki kararlılığını dün olduğu gibi bugünde sürdürecektir. Bu asılsız haberler bizi hizmet sevdamızdan alı koyamayacak aynı şevk ve heyecanla projelerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz.
Gerçekleri kamuoyunun bilmesinde yarar görüyor ve takdiri kamuoyuna bırakıyoruz
. 12.08.2022
MEHMET KILIÇ
TUT BELEDİYE BAŞKANI