Son Dakika Haberler

BABAR”İLDE TEK ACİL SERVİS FACİA DEMEKTİR”

BABAR”İLDE TEK ACİL SERVİS FACİA DEMEKTİR”
Okunma : 1.381 Kere okundu Yorum Yap

Adıyaman’da 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastahanesi açıldı,vatandaş acil servis konusunda mağdur oldu.

Nüfusu her geçen gün artan ve ilçelerinden acil hasta sevkleri kabul eden Adıyaman’da 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastahanesi açılınca şehrin yükünü paylaşan hastahanelerin acil servisi kapanınca vatandaş şehrin diğer ucundaki 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastahanesi’ne gitmek zorunda kalıyor.

Hastahanenin uzak olması bir dert,hastahane koşullarının tam anlamıyla hizmet verememesi ayrı bir dert olarak söyleniyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Anadolu Hasta ve Hasta Yakını Hakları Derneği (Anadolu HAYAD) Genel Başkanı Yusuf Babar;

“Adıyaman’da 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastahanesi’nin faaliyete girmesiyle birlikte, ikinci bir acil servis olarak hizmet vermekte olan 82. Yıl Devlet Hastahanesi adıyla bilinen Ek-1 binasının sadece poliklinik hizmetlerinin verileceği duyumları ayyuka çıkmaktadır. Bu bağlamda bir ilde sadece bir acil servis olması demek; şehrin doğu tarafında bulunan yeni hastaneye batı tarafından gelecek acil hastaların acil servise 5-10 dakika geç ulaşması demektir. Ve yine kavgalardan dolayı yaralıların aynı acil servise götürüldüğünü var sayarsak ve de hasta yakınlarının hastane acil servisine akın edeceği muhakkak iken, iki taraf arasında meydana gelebilecek kavga ve çatışmaları kim önleyecek ? Onlarca polis görevlendirilse bile bu kargaşanın önüne geçilmesi çok zor olacaktır. Zira nitelikli bir sağlık hizmetinin ana unsurlarından biri de ulaşılabilirliktir. Bu konuda yetkililerimizin konuya hassasiyet göstermeleri önem arz etmektedir. Eğer ilde tek acil düşünülüyorsa bu konunun tekrar gözden geçirilmesi, hasta ve yakınlarının sağlığı ve can güvenliği açısından elzemdir”dedi.