Son Dakika Haberler

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SENE BAŞI TOPLANTISI YAPILDI

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SENE BAŞI TOPLANTISI YAPILDI
Okunma : 1.578 Kere okundu Yorum Yap

2014-2015 Eğitim-Öğretim yılına ait bilgilendirmenin yapıldığı toplantılar da  yeni eğitim öğretim yılında Adıyaman İlinin Türkiye geneli başarı sıralamasının daha üst seviyeye çıkarılabilmesi için nelerin yapıldığı ve yapılacağı konuşuldu.

 

Toplantılarda konuşan  Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan ,  2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı açısından iyi geçmesi  temennilerini dileyerek 1 Eylül itibariyle eğitim-öğretim hayatına başlanıldığını Adıyaman İlimizde ki eğitimin durumunun  masaya yatırılacağını belirtti. Eksilerimizin ve artılarımızın değerlendirileceği bu toplantılarda eksilerimizin artıya dönüşümü için tüm enerjimizle çalışmamız gerektiğini,  İl Milli Eğitim Müdürü olarak ilin eğitiminden birinci derecede sorumlu olduğunu söyledi. Önümüzdeki yıl performans değerlendirmesi yapılacağını,  takım çalışması yapılmasını,  yapılan çalışmaların paylaşılması gerektiğini  ve  elde edilen güzel örneklerin paylaşılarak diğer il ve ilçelerin de bundan istifade etmeleri gerektiğini belirti.

 

Ekip İçerisinde hareket etmemiz gerektiğini belirterek, ilimizdeki eğitim yatırımlarıyla ile ilgili Okul Müdürlerine bilgi verdi. Son iki yılda İlimize yapılan yatırımın altın yılı diyebileceğim bir yatırım olduğunu  201 Milyon Türk Lirası para girişi olduğunu bu tutarın sadece okul yatırımı için harcandığını beliereterek şuan 72 okulumuzun inşaatları devam etmekte. Bunların bir kaçı bitim aşamasında. Bu açıdan bakıldığında Eğitim-Öğretimin daha iyi bir konuma geleceğini ve ilimiz de en kısa zamanda ikili öğretimin   kısa sürede tamamen tekli öğretime  geçeceğini belirtti. Arsa ile ilgili sıkıntıların olduğunu mevcut arsaların konum ve yer itibariyle sıkıntılı olduğunu ve bundan kaynaklı okul yapımı ile ilgili sorunların olduğunu belirtti.

 

Bu yıl her okulumuzun Beyaz Bayrak için başvuru yapmasını isteyerek hijyene önem verilmesi gerektiğini belirtti. TKY başvurularının yapılmasını ve bunun üzerinde çok durulması gerektiğini  ve her okul TKY adayı olmalıdır dedi.”Bu benim eserim “ projesi ile ilgili olarak da gerekli hassasiyet gösterilmelidir. Aile eğitimine gereken önemi verilmeli her öğretmenimize etik sözleşmesi   yapılmasını bu konuya okul müdürlerimizin gereken hassasiyeti göstermesi gerektiğini söyledi.

 

Geçen yıl Ankara’dan bir daire başkanımız Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın direktifleriyle ilimize geldiğini  ve incelemelerde bulunduğunu  belirtti. Yapılan incelemenin sebebi sorulduğunda İlimizin TEOG sınavında yüksek bir başarı sağladığını yapılan çalışmalar ve metotlar hakkında bilgi almak üzere görevlendirildiğini belirterek  Adıyaman İlimizin yapılan TEOG sınavda Türkiye ortalamasının üzerine çıktığını belirtti. Bu başarıdan dolayı bizlere teşekkür ettiğini belirtti.

 

Yapılan toplantılarda İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Müdür Yardımcıları ve  Şube Müdürlerimiz de kendi sorumluluk alanlarıyla ilgili gerekli bilgilendirme yaparak ilimizde ki eğitim ve öğretimin daha iyi bir konuma gelmesi için nelerin yapıldığı ve yapılacağı ile ilgili  konuşmalarına yer verilerek  toplantı sona erdi.