Son Dakika Haberler

TUT İLÇESİ ”LAVANTA VADİSİ”OLACAK

TUT İLÇESİ ”LAVANTA VADİSİ”OLACAK
Okunma : 2.090 Kere okundu Yorum Yap

Geçtiğimiz yıllarda ilçemize deneme amaçlı dikilen Lavanta ilçemize uyum sağladı

1050 Rakıma sahip ilçemizde Dut Kurusu ,Dut Pekmezi ve Yamaç Paraşütü ile ün kazanırken Lavanta ile de ilçe ekonomisine katkı saglayacak

Tut İlçe Kaykamımız Yunus Kızılgüneş Sosyal Medya da paylaşım da bulunarak Lavanta hakkında Açıklama yaptı

işte Kaymakam Kızılgüneşin’in açıklaması:

***.LAVANTA VADİSİ***
TUT
Geçen yıl sonbaharda deneme amaçlı diktiğimiz lavanta fidelerimizin ilçemizin koşullarına uygun olduğu ve veriminin yüksekliğini uzman görüşü alarak netleştirdik.
Lavanta tarlaları; bölgemizde böyle bir örnek yok, ilçemizde ilk ve tek olacak; bu sayede ilçemize gelecek ziyaretçi sayısında önümüzdeki yıllarda ciddi artış olacak. Yine lavanta yetiştiriciliğini çiftçilerimize öğretilip, benimsetilmesi neticesinde hem çiçeklerindeki ve türev ürünlerindeki yüksek karlılığından istifade edilip ilçemize katma değer oluşturulmasına hem de lavantanın doğal haşeresavar özelliğinden faydalanılıp dut ve fıstık ağaçlarına üzüm bağlarına zarar veren haşerelerin uzaklaştırılmasında kullanacağız.
Lavanta dikim projemizin ilçemize sağlayacağı tüm bu faydalarından dolayı bu yıl 2 bölgede en az 100 dönüm dikim alanı planladık ve dikimlerine geçtiğimiz hafta başladık. Emeği geçenlere teşekkür ederim.

Tut Haber Ailesi Olarak bizde Emeği geçen Başta Sayın Kaymakamımız Yunus Kızılgüneş olmak üzere herkese teşekkür ederiz

Amber Tutal

Tut Haber İlçe Temsilcisi