Son Dakika Haberler

TUT ÇPAL FOLKLOR EKİBİ BÜYÜK BİR BAŞARI DAHA ELDE ETTİ(FOTOĞRAFLI)

TUT ÇPAL FOLKLOR EKİBİ BÜYÜK BİR BAŞARI DAHA ELDE ETTİ(FOTOĞRAFLI)
Okunma : 1.765 Kere okundu Yorum Yap

Tut Gençlik Spor Kulübü adına Tut ÇPAL öğrencileri Adıyaman’da yapılan Halk Oyunları yarışsınmada 2. olarak gençler kategorisinde bölge müsabakalarında Tut’u ve Adıyaman’ı temsil etme hakkı kazandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kulüpler arası Halk Oyunları İl birinciliği yarışmaları sona erdi.

Cumhuriyet Spor Salonu’nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan müsabakalar geleneksel ve düzenlemesiz kategorilerinde yapıldı. Kulüplerin performansı, salondakiler tarafından ilgiyle izlendi. Halk oyunları ekipleri, dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.

Cumhuriyet Spor Salonu’nda yapılan, düzenlemeli ve düzenlemesiz dalında düzenlenen yarışmalara 14 kulüp toplam 23 takım katıldı. Yöre kültürünün en güzel bir şekilde yansıtıldığı oyunda öğrenciler, birinci olmak için ter döktü.

Kulüpler Arası Halk Oyunları müsabakalarını Vali Yardımcısı Levent Öztin,  Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdür Vekili Hüseyin Yaşar Sarıkaya, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aziz Özbilğiç, Spor Şube Müdürleri ve çok sayıda aile izledi.

Dereceye giren kulüplere kupalarını protokol tarafından verildikten sonra il protokolü, idareci, antrenör, hakem ve sporcular hep birlikte halay çekerek günün finalinde güzel bir birliktelik sergiledi.

Tut Çok Programlı Lisesi Okul Müdürü Tonguç Yücel Zengin, bu başarıda emeği geçen Tut Kaymakamı Mehmet Aksu başta olmak üzere Tut Belediye Başkanı Cemal Avcı’ya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Talip Yücel’e, Tut Gençlik Spor Kulübü Başkanı ve yöneticilerine teşekkür etti.

GENÇLER DÜZENLEMESİZ Birinci Adıyaman Halk Eğitim Spor Kulübü İkinci Tut Gençlik Spor Kulübü Üçüncü ise Şenlik Spor Kulübü elde etti.