Son Dakika Haberler

ÖSYM GERİ ADIM ATMADI,KESENE BEREKET VATANDAŞ !

ÖSYM GERİ ADIM ATMADI,KESENE BEREKET VATANDAŞ !
Okunma : 1.256 Kere okundu Yorum Yap

Haber sitemiz www.tuthaber.com tarafından Adıyaman genelinde ilk defa gündeme taşınan ve Başbakanlık İletişim Merkezi(BİMER) ile Ölçme,Seçme ve Yerleştirme Merkezi(ÖSYM)’ne iletilen Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi(ÖABT) çilesi ile ilgili ÖSYM bu senede geri adım atmayarak Adıyaman ve ilçelerinde yaşayan adayların ÖABT için Malatya ve Gaziantep’te sınava girmek zorunda bıraktı.

ÖSYM’nin artık ilçelerde bile Yüksek Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı(YGS) yaparken ÖABT için gerekli aday sayısı olmadığını sebep göstererek Adıyaman’da sınav yapmıyor olmasını,adayları Gaziantep veya Malatya’ya yönlendirmesini “ÖABT ADAYLARA KABUS OLMASIN ! ” başlıklı haberimizde maddi ve manevi olarak işlemiştik.

Bir adayı örnek alarak maddi ve manevi anlamda ne kadar zarar ortaya çıkıyor birlikte hesaplayarak sınavın maddi ve manevi anlamda bedelini çıkardık.

50 TL ile kendi memleketinde Adıyaman’da sınava girme şansı varken,ÖABT’ne 180 TL civarında bir masraf ile  adaylar Malatya veya Gaziantep’e gitmek zorunda kalacaklar.

Haber: www.tuthaber.com Haber Merkezi