Son Dakika Haberler

MEHMET KİLİC 8MART DÜNYA KADINLAR GUNU MESAJI YAYINLADI

MEHMET KİLİC 8MART DÜNYA KADINLAR GUNU MESAJI YAYINLADI
Okunma : 3.413 Kere okundu Yorum Yap

Cumhuriyet Halk Partisi Tut Belediye Başkan Adayı Mehmet Kılıç 8 Mart Dünya kadınlar günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı 

 

Bilindiği gibi 8 Mart 1977’de Birleşmiş Milletler tarafından kadınlara ekonomik ve sosyal alanda eşit hakların tanınması “Dünya Kadınlar Günü” olarak kutlanmaktır. Bu süreç, kadın haklarının müdafaa ve muhafaza edilmesi, sorunlarının çözümlenmesi açısından bir dönüm noktası olmuştur.

Ülkemizdeki tarihi seyrine baktığımızda; Ulusal Kurtuluş mücadelemizde cephede savaşan, erkeğine mermi taşıyan Türk kadını Cumhuriyetimizin kurulmasıyla birlikte öncelikle seçme ve seçilme hakkını elde etmiş ve birçok Avrupa ülkesinden önce siyasal, sosyal ve ekonomik alanda eşit haklara sahip olması sağlanmıştır.

Kadınlarımız; analarımız, bacılarımız ve eşlerimiz olarak geleneksel ve köklü kültürümüzün gereği müstesna bir yere sahip olup, daima şefkatin, fedakarlığın ve özverinin sembolü olmuşlardır. Onları sadece bir günde anmamalı, her zaman saygı ve sevgiyle hak ettikleri değeri vermeliyiz.

Bu vesile ile başta Tut’lu kadınlarımız olmak üzere bütün kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü içtenlikle kutluyor, yüreklerindeki sevgi ve şefkati hiç bir karşılık beklemeden veren tüm annelerimizi ve kadınlarımızı en kalbi duygularla selamlıyor, saygılarımı sunuyorum.

MEHMET KİLİC
Cumhuriyet Halk Partisi Tut Belediye