Son Dakika Haberler

KALEM

KALEM
Okunma : 2.313 Kere okundu Yorum Yap

Merhaba değerli okurlar;

Bu yazımda hepimizin bildiği üzere herkesin yazılar kaleme aldığı,  Kalemi ele alacağım.Kalemin nasıl bir şey olduğunu üretim mamülünü tersine nasıl kullanıldığı konusunda sizlere düşünceler kapsamında bu KALEM başlıklı yazının bilgi vereceğine inanıyorum.

İnsanların belkide yazıyı bulduğu  dönemden öte taştan, tahtadan çizilmiş ve günümüze gelmiş serüvenlerin, tarihleri, olayları, kanunları her anlamda değerleri günümüze aktarma konusunda önemsiz görülen büyük işlere  iyi ve kötü hallere sebebiyet olarak gösterilen kalemdir.İşte; bu süreçte dilin takılı kaldığı yerde kelimelerin kalemin yazdığı ve duygu, düşüncelerimizin tercümanı olmasına kanaat getirmiştir.İşte;

Değersiz gibi olan kalemin şu söz ile daha güçlü ve belirgin özelliği taşıdığını ifade ederim.

‘’Kılıçtan öte keskin kalem vardır.’’

 

Dünden bugüne yaşatılan birçok değer, kültür, bilgi, miras ve ardı arkası kesilemeyecek dünya değerleri bizim için bilgi haline getirilmiştir. Bu yazılan mütevazı duygular düşüncelerin yazıya döküldüğü ve dökülmesi için bir Kalem’e ihtiyaç duyulmuştur. Unutulmaması gereken her alana değeri veren Kalem’dir. Mantıki olarak bakıldığında bürokraside bilakis ülkemizde olmak üzere yoğun ve hareketli Kalem’ler oynatılır. Her kim tarafından yazılmış, imzalar ile onaylama konusunda değer yargılarını da günümüze taşımaktadır. Bizler tarafından da kullanımına yazı yazmaya sürekli ihtiyaç duyulmaktadır.

 

Geçmişten öte gelen ayrıca birçok savaşta, anlaşmada, sözleşmede yarının önüne engel katabileceği kadar aydınlığı da çıkarmıştır. Devletler, insanlar arasında delil olarak gösterilen birçok belgelerin Kalem olamayacağı için bugün hiçbir delilinde olamayacağını ifade etmektedir. Birçok savaşa, ölüme, iflasa, yasa dışı işlerin yürütülmesinde suç aleti olarak Kalem kullanılmaktadır. Farklı bir bakış açısı olarak Kalem sevgiye, birliğe, beraberliğe, refaha, aydınlık geleceğe ve daha birçok kararın altına atılacak imzaya asıl bir şahit görevi olarak gösterilmektedir. Bazen de bir çocuğu mutlu aile sahnesinde ayrılmasına ve dünyadan uzak kalmasına verilen karardır kalem. Bir zamanlar duruşma salonlarında ferman gibi yargılarda ‘’Karar’’ denilerek önce hâkim tarafından kırılan sonra bir imza ile onaylanan idam olmuştur Kalem. Nitekim sanata gözcülük ederek değeri değer yapan olmuştur. İşte ‘’Kalem kılıçtan keskindir’’ sözü çok şey anlatır aslında insana. İyi, kötü yaşamda her zaman için yer almaya devam edecektir. Sizin sözleriniz yazılarınız oluyor işte.

 

Eğitimin Kalem ’siz olmayacağı gibi yasalarında iyi taraflı adalette onaylanmasına sebebiyet verecektir. Bilinen doğruları, yazılan yanlışlara hep o alet olmuştur. Öyledir ki;  kötü bir şeylerin hüsranla bitmesine, gözyaşlarının gülücüğe dönüşmesine de sebep olacaktır. Sizlerin her zaman için Kalem’i kullanırken dikkatli davranmanız konusunda rica ediyorum. Çünkü;

Bugün kullandığın Kalem’i yarının ve yarınların için cellat, ceza, huzursuzluk, ayrılık, haksızlık, savaş, kan, gözyaşının olmaması için dikkat etmeniz hususunda duyarlı davranmanızı isterim. Son olarak bir sözle konuyu toparlıyorum.

 

 

Unutmayalım; tarih söylenenleri değil, yazılanları konuşur.