Son Dakika Haberler

İGD Heyetinden Vali Çuhadar’a Ziyaret

İGD Heyetinden Vali Çuhadar’a Ziyaret
Okunma : 1.006 Kere okundu Yorum Yap

Adıyaman İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Derneği yönetim kurulu üyeleri Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar; “Adıyaman önemli zenginliklere sahip bir memleket. Bu bakımdan önceliğimiz kısa sürede Adıyaman’ı tanımaya çalışacağız. Göreve başlar başlamaz, ilimizde yapımı devam eden yatırımların yanı sıra Adıyaman’ın tarihi ve turistik alanlarını ziyaret ederek ilgilerden bilgiler aldık. Adıyaman çok önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmış turizm kentidir. Adeta açık hava müzesi olan bu değerleri hep birlikte en iyi şekilde tanıtmamız lazım. Turizm sektörünün canlandırılması için ilimizdeki tarihi ören yerlerinin çevre düzenlemesi çalışmalarını yapacağız. Bunların tamamlanmasıyla birlikte turizmden elde edilen katma değerin artırılmasını hedefliyoruz. İlimizin önemli ekonomik değeri olan Mermer organize sanayi bölgesi ile ilgili son durum hakkında bilgiler aldık, OSB alanında incelemelerde bulunduk.

Mermer yatakları bakımından zengin ve önemli bir potansiyeli bünyesinde barındıran Adıyaman’da Mermer İhtisas OSB’nin kurulmasıyla birlikte kendi değerimiz olan mermer Adıyaman’da işlenerek yurt dışına ihraç edilmiş olacak. Bununla birlikte mermer işletmecilerine çok daha güzel bir ortamda mermer ürünlerini işlemelerini, zengin ve kaliteli ürün yelpazesi ile katma değeri daha yüksek mermerlerin satışının yapılması sağlanmış olacak. Bunun yanı sıra ilimiz için önem arz eden konularında yerelde bizler, genelde ise sayın vekillerimizin de desteğiyle elimizden geleni yapacağız. İlimiz için çaba sarf ederken bir yandan da devlet ile vatandaşlarımız arasında köprü vazifesi görmeye gayret edeceğiz” dedi.

Basının dördüncü güç olduğunu belirten Vali Çuhadar; “İlimizde yeni kurulan Adıyaman İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Derneği tebrik ediyorum. Dünya geneli en geçerli ve takip edilen medya internet medyası konumuna gelmiştir. Bu bakımdan Adıyaman’da böyle bir derneğin kurulması isabetli olmuş. Basın bizim için çok önemli, önemsiyoruz. Şayet basın iyi kullanılırsa, iyi niyetli bir şekilde kullanırsa yayın yaptığı il açısından çok önemli çalışmalar, hizmetlere imza atabilir.

Bu bakımdan yeni kurulan Adıyaman İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Derneğine ilimiz adına önemli görevler düşüyor, hep birlikte ilimizin gelişmesi, tanıtılması için elimizden geleni yapacağız. Bugün bizlere hayırlı olsun ziyaretinde bulunan dernek başkanı Metin Harıkçı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyor, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Ziyarette bir açıklamada bulunan Adıyaman İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Derneği Başkanı Metin Harıkçı; “İlimize yeni atanan sayın valimizin kısa süre içinde başlatmış olduğu çalışmalar, ziyaretler bizleri heyecanlandırmıştır. Kısa sürede sergilemiş olduğu bu görüntü bizleri umutlandırmıştır. Yerelde sayın valimiz ve belediye başkanımız genelde ise sayın vekillerimizin gayretleri ve basınımızın da destekleriyle ilimizin hak ettiği yerlere gelmesi, ilimizin sorunlarının çözülmesi en büyük arzumuzdur.

Bu bakımdan gerek dernek olarak, gerekse bu ilde hizmet veren basın mensupları olarak ilimiz için bizlere ne görev düşerse hazırız. Sayın valimize hayırlı olsun der, çalışmalarında başarılar dileriz” dedi.

Tut Haber Sitemiz İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Derneği’nin üyesidir