Son Dakika Haberler

İBRAHİM HALİL FIRAT’TAN YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESAJI

İBRAHİM HALİL FIRAT’TAN YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESAJI
Okunma : 1.292 Kere okundu Yorum Yap

AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, İlköğretim Haftası ve 2017-2018 eğitim öğretim yılının başlamasıyla ilgili bir mesaj yayınladı.

AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat mesajında; “Bir ülkenin, kendisine nasıl bir gelecek hazırladığının, en önemli göstergesi eğitimdir. Bu gerçeği görmeden, hiçbir meselenin anlaşılması mümkün değildir. Ülkeler, elbette kalkınmak ister ve toplumu refah içerisinde yaşatmak ister. Ancak eğitime gereken önem verilmemişse, kalkınma uzun süreli olmaz. Bu sebeple, AK Parti hükümetlerimiz, önceliği hep eğitime vererek, eğitim olmazsa olmazımız deyip, ülkemiz, bugün 654.434 dersliği, 989.000 öğretmeni, 17 milyon 700 bin öğrencisi ile 2023 Türkiye’sine emin adımlarla ilerliyor. Okul, öğretmen, kitap ve defter bulmanın güç olduğu günlerden bugünlere geldik. O günleri unutmamalıyız.

Nitelikli bir eğitim, milletleri geri kalmışlıktan kurtarır, modern, ileri, aydın bir toplum haline getirir. Sevgiyi, saygıyı, bilimi, ilimi, milli ve manevi değerlerimizin ışığı altında bütünleştirerek, çocuklarımıza anlatıp, iyi ve erdemli bir birey olarak yetişmeleri için hep birlikte çaba harcayacağız. Amacımız, farklılıkları zenginlik bilen, bilimsel, irfani derinliğe ve hikmete sahip, ahlaklı, dürüst, erdemli, sorumluluk sahibi nesiller yetiştirilmesini sağlamaktır. Bu hususta en büyük yük, olmazsa olmaz ve vazgeçilmez faktör; mesleğini seven idealist öğretmenlerimizdedir. Bizlerde hep öğretmenlerimizin yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. Eğitim yatırımlarının bütçedeki payını, her geçen yıl olduğu gibi, bundan sonrada artıracağız. Zira 21. Yüzyılda eğitime, eğitim süreçlerine ve eğitim çıktılarına atfedilen normatif önem daha da artmaktadır.

Bu düşüncelerle, kazancını bu milletin çocukları için, harcama fedakârlığını gösteren hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. İlköğretim haftasının ve 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılının tüm öğrenci, öğretmen ve eğitim çalışanlarımız ile öğrenci velilerimize sağlık, başarı ve mutluluklar getirmesini diler, özellikle öğrencilerimiz için başarılarla dolu olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Rabbim bütün öğrencilerimize zihin açıklığı versin.” dedi.