Son Dakika Haberler

EL CEVAP!!!

EL CEVAP!!!
Okunma : 2.727 Kere okundu Yorum Yap

Yıldırım vakfı Yazar ALLAHIN ismini tüm deyimlerinde Tanrı olarak kullanmıştır. Hristiyan ve yahudiler Tanrı müslümanlar ise yaradanın ismini ALLAH olarak zikretmektedir Yazar bu dili bizim hitabımız şeklinde düzeltmelidir.’’’’ Yıldırım vakfı nezdinde ilgili yönetici! Size cevabımdır

Türkler tarih sahnesine çıkalı 7000 yıldan beri tek tanrılı dinleri vardır. Yani tek TENGİ’ leri vardır. Bu bugün de geçerli! TENGİ canını alsın !!!, TENGİ Türk’ü ve müslümanları korusun deriz. siz hangi uzaydan geliyorsunuz bilmem ama Almanca da bilmeme rağmen sizin de anladığınız gibi ilgili yazımı TÜRK’çe yazdım.Kaldı ki komu müslümanlık öncesi bir mitolojiyi içermekte (müslümanlıktan önce TANRI yok diye bilirmiyiz!!! Hani!!! YERLİ VE MİLLLİ YANİ.

Hristiyanlar Tanrı demez Gott, Yahudiler ise Yehudah yada Judah“ derler.Tanrı deyimini sadece Türkler kullanır. Alllah= O’nun zat ve özel ismidir. Diğer bütün esma ve sıfatlar, bu ismin içinde toplanmıştır. Diğer bütün isimleri bu isminin fiilleri, sıfatları ve tecellileri ile ilgilidir.“Tanrı ise Allahın Türkçe karşılığıdır.

Ben Tanrı demeyi de Allah demeyide El Esma ül Hüsna= Allahın 99 İsmi de bilirim. Sizin dayatmanıza ihtiyacım yok sizin haddinize ise hiç değil.Kendinizi Diyanet İşleri Başkanlığı yerine koyup da fetva vermeye hiç kalkmayın. Şimdi; “En güzel isimler Allah’ındır. O’na o güzel isimleriyle dua edin ve O’nun isimleri hakkında gerçeği çarpıtanları bırakın.” (Âraf-180)

Neyi Çarpıtıyorsun Yıldırım Vakfı! “De ki: (Rabbinizi) ister Allah diye çağırın, ister Rahman diye çağırın. Hangisiyle çağırırsanız çağırın, nihayet en güzel isimler O’nundur.” (İsra-110)

Demek ki EL CEVAP!!!

Allah diye de Tanrı diye de çağırsam, duyar ve görür Allah her şeyden Münezehtir. “Allah, kendisinden başka hiçbir ilâh bulunmayandır. En güzel isimler O’nundur.” (Taha-8)

Türkler TANRI, Hristiyanlar GOT, Yahudiler Yehudah, „Judah Araplar Allah deselerde yaradan birdir. Hepsi aynı yola çıkar.

Tanrının 99 adlarından (El Esma ül Hüsna) olan Adil, Rahim, Azim, Aziz, Bedi, Cebbar, Fettah, Gafur, Halim, Hamit, Kadir, Kerim, Metin, Nur, Reşit, Vahit, Vahhab, gibi İsimlerinin insanlara isim olarak verildiğini, neden insanları Allah diye çağrıldığına biraz kafa yorsanız!!!

Mahmut Arslantaş 10/02/2020/ Bocholt de