Son Dakika Haberler

DUT’UN COĞRAFİ TESCİLİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

DUT’UN COĞRAFİ TESCİLİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Okunma : 1.170 Kere okundu Yorum Yap

 Dut’un  coğrafi işareti için yapılan başvuru sonucunda analiz için numuneler alındı.

 Adiyaman Tut ilcesi Ziraat Odasi Baskanligi tarafindan yürütülen coğrafi işaret tescilleme için calişmalar hizlandiril di bu coğrafi işaret icin calismalar Tut Ziraat Odasi Baskanligi Tut Belediye Baskanligi Tut Kaymakamligi ve İl Tarim Müdürlüğü nün ortaklaşa yapmış olduğu calışmalar neticesinde numuler alındı

yürütülen çalışma sonrasında ilçemizin simgesi olan dut meyvesi ilçemize tescillenmiş olacak

Coğrafi işaret; “belli bir niteliği, ünü ve diğer özellikleriyle, bir yöre, alan, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş bir ürünü tanıtıp, gösteren işaretler”dir.

Bir bölgenin herhangi bir ürünü, halısı, kilimi, meyvesi, taşı, madeni, çeşitli malzemelerle oluşan işlemeleri diğer yörelerde üretilenlerden farklı olabilir. Bir yörede üretilen bir halı, kilim, kumaş, çini vb. bir ürün ün kazanmış olabilir. Bu ürünlerde o yörenin adının kullanılması, tüketiciler tarafından o ürünün belli bir kaliteye sahip olduğu şeklinde algılanıp, güvenilir bulunabilir. Tüketiciler söz konusu yöre adıyla satılan ürünleri, yörenin adına belli bir güven duyarak aynı nitelikteki diğer ürünlere tercih edebilirler.