Son Dakika Haberler

BASKAN KILIÇ’İN MEVLİT KANDİLİ MESAJI

BASKAN KILIÇ’İN MEVLİT KANDİLİ MESAJI
Okunma : 2.824 Kere okundu Yorum Yap

 

Tut Belediye Başkanı Mehmet Kılıç Mevlit kandili gecesi münasebetiyle bir mesaj yayınladı

İşte Başkan Kılıç’in Mevlit Kandili Mesajı:

“Sevgili Peygamber Efendimizin örnek hayatı ve davranışlarından dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına uymayı, zayıf ve muhtaçlara yardım etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi, yararlı insan olmayı hayatımız boyunca kendimize prensip edinmeliyiz. İslam, bir ahlak dini olarak insanlığı kurtuluşa ve hidayete davet etmektedir.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.), biz Müslümanlar ve bütün insanlık için, her bakımdan mükemmel ve örnek bir hayat sürmüş; ahlakı, sevgiyi, merhameti, barış ve hoşgörüyü kendi yaşamında en somut şekilde insanlığa aktarmıştır. O’nun ümmeti olarak sevgili Peygamberimiz Hz Muhammed (SAV)’ in getirmiş olduğu ilahi mesajı anlamalı ve ortaya koymuş olduğu eşsiz güzel ahlâkı yaşamımız boyunca özümsemeliyiz.

Bu gece Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’ ın dünyaya şereflendirdiği gecedir. Bu önemli gecede ellerimizi semaya açalım, barış için, insanlığın güzel yarınları için dua edelim, günahlardan olabildiğince kaçalım. Tutum ve davranışlarımızı O’ nun örnek ahlakına ve tavsiyelerine göre şekillendirelim.

Bu duygu ve düşüncelerle Tut’lu yurtiçi ve yurtdışındaki tüm hemşehrilerimin Mevlid Kandilini kutlar, sevgi, saygı ve selamlarımı sunarım.

Mehmet Kılıç
Tut Belediye Başkanı