Son Dakika Haberler

BAŞKAN KILIÇ ANKARA’DAN TUT’A BİRÇOK YENİ HİZMET SÖZÜ İLE DÖNDÜ

BAŞKAN KILIÇ ANKARA’DAN TUT’A BİRÇOK YENİ HİZMET SÖZÜ İLE DÖNDÜ
Okunma : 2.666 Kere okundu Yorum Yap

 

 

Başkan KILIÇ Ankara’dan, parti üst yöneticileri ve belediye başkanları yapılan 3 günlük yoğun görüşmeleri sonucunda ilçemizin menfaatine fayda sağlayacak birçok hizmet ve birçok araç temini sözünü ve desteğini alarak ilçemize dönüş yaptı.
Başkan KILIÇ, 19 Ağustos 2019 tarihinde öncelikli olarak CHP Genel Başkanı Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU ile yaptığı görüşmede Genel Başkanın 23 Mart 2019 tarihinde düzenlemiş olduğu Tut ilçesi mitinginde bir büyükşehir belediyesinin Tut ilçesinin kardeş belediye olacağı sözü verilmişti. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU verilen bu sözün gerçekleştiğini belirterek Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Tut İlçe Belediyesinin kardeş belediye olduğu müjdesini verdi.
Ardından Başkan KILIÇ yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Seyit TORUN ile yaptığı görüşme sonrasında Tut İlçe Belediyesi’nin acil olarak itfaiye aracına ihtiyacının olduğu belirtilmiş olup kısa zaman içerisinde ilçemize 1 adet sıfır itfaiye aracı tahsisi yapılacağı sözü genel başkan yardımcısı Seyit TORUN tarafından verilmiştir. Ayrıca Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan SALICI ile Tuncay ÖZKAN ayrı ayrı ziyaret edilmiştir. Her iki genel başkan yardımcısından ilçemiz için her türlü maddi ve manevi desteğin yapılacağı sözü alınmıştır.

Genel merkez ziyareti sonrasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur YAVAŞ’ı ziyaret eden Başkan KILIÇ; ilçemizin kepçe, vidanjör, çöp aracı cenaze nakil aracı ve çocuk oyun alanlarına ihtiyacının olduğunu belirterek gerekli yardımların yapılmasını Sayın Mansur YAVAŞ’tan talep etti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur YAVAŞ, Başkan KILIÇ’ın taleplerinin en kısa zaman içerisinde çözüme kavuşturacağı sözünü verdi.
Çankaya belediye başkan yardımcısı Sayın Lütfü ŞEVRAN’ı ziyaret eden Başkan KILIÇ, Çankaya Belediyesi’nden ilçemizde bulunan WC’lerin ve taziye evinin restorasyonlarının yapılması ve çocuk oyun alanlarının düzenlenmesi için malzeme desteği sözünü almıştır.
Son olarak Başkan KILIÇ Ankara Yeni Mahalle Belediye Başkanı ve İç Anadolu Belediyeler Birliği Başkanı Sayın Fethi YAŞAR’ı ziyaret ederek ilçemize yapılabilecek tüm projeler için Başkan YAŞAR’ dan destek sözü aldı. Bu temasların ardından Türkiye Belediyeler Birliğinde Avrupa Hareketlilik Haftası 2019 Yılı Kampanya Tanıtım Toplantısına katılan Başkan KILIÇ ilçemiz için Avrupa Birliği projeleri hakkında istişarelerde bulunup, gerekli çalışmaları başlatmıştır. Başkan KILIÇ toplantı sonrası AB delegasyon Başkanı Sayın Büyükelçi Christian BERGER ile yapmış olduğu özel görüşmede Avrupa Birliği projeleri ile ilçemize de yardım sağlaması için gerekli projelerle ilgili bilgi alışverişinde bulundu. Başkan KILIÇ ilçemize her türlü maddi ve manevi desteğin sağlanması için çalmadık kapı bırakılmayacağını ve ilçemizin plan ve program çerçevesinde tüm ihtiyaçlarının karşılanması hususunu, kendisi için asli ve onurlu bir görev olduğunu ifade etti.