Son Dakika Haberler

ADIYAMAN VALİSİ NURULLAH NACİ KALKANCI GÖREVE BAŞLADI

ADIYAMAN VALİSİ NURULLAH NACİ KALKANCI GÖREVE BAŞLADI
Okunma : 1.307 Kere okundu Yorum Yap
İçişleri Bakanlığının 21 Haziran 2017 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan 2017/10458 sayılı Valiler Kararnamesi ile İstanbul Vali Yardımcılığı’ndan Adıyaman Valiliği görevine atanan Vali Nurullah Naci Kalkancı, bugün kente gelerek görevine başladı.
İstanbul’dan uçakla Adıyaman’a gelen Vali Nurullah Naci Kalkancı’yı Adıyaman Havalimanında Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdür Vekili Cem Hasan Patat ve Özel Kalem Müdürü Ramazan Aksoy karşıladı.
Adıyaman Havalimanındaki karşılamanın ardından Vali Nurullah Naci Kalkancı’yı Adıyaman Hükümet Konağı bahçesinde Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü,  Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları ve kurum amirleri karşıladı.
Karşılamanın ardından makama geçen Vali Nurullah Naci Kalkancı, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Adıyaman’a atanmaktan büyük bir gurur ve onur duyduğunu belirten Vali Nurullah Naci Kalkancı, “30 yıllık meslek hayatımdan sonra Türkiye’nin çeşitli illerinde Kaymakamlık ve Vali Yardımcılığı görevlerinden sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın prensipleri ve takdirleri, Sayın Başbakanımızın tasvipleri ve Sayın İçişleri Bakanımızın teveccühleri ile Adıyaman Valiliği görevine atandım. Bizlere bu şerefli ve onurlu görevi layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve Sayın İçişleri Bakanımıza teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Teveccühlerine layık olmaya çalışacağız. Meslek hayatımızın bu bölümünü de Adıyaman’da taçlandırmış olacağız. Bundan dolayı Adıyaman Meslek hayatımda en önemli yeri işgal edecek. Kadim medeniyetler şehri Adıyaman tarih ve sanat kokan bir kenttir. Böyle önemli bir şehre Vali olarak hizmet edebilme gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum. Zaten benim daha önceden Adıyamanlı vatandaşlarımıza karşı bir sıcaklık hissim vardı. Bundan sonra Adıyaman’da bütün çalışmalarımızı bir kardeşlik içinde sürdüreceğiz. Kadim medeniyetler şehri, huzur ve hoşgörü beldesini daha da kalkındırmak için Milletvekillerimizle, Belediye Başkanımızla, Kamu ve Sivil Toplum kuruluşlarıyla, Adıyamanlı vatandaşlarımızın ve basınımızın desteğiyle bir uyum içerisinde hep birlikte el ele vererek elimizden gelen çabayı göstereceğiz”dedi.